Boerenfluitjes

Blog

vlas en suikerbiet, grondstof voor auto's

Nieuws, weetjes, nadenkers en innovaties – week 15 – 2018

Laat je verrassen met nieuws, nadenkers, weetjes, innovaties en leuke relevante blogs. Deze week: auto’s gemaakt van vlas en suikerbieten, kaas die niet wil smelten, geitenbier, genetische modificatie, het deels opheffen van de ophokplicht en een blog over stoppen of doorgaan.

 

Nieuws

Ophokplicht wordt deels ingetrokken.

Lees meer ..

 

Innovaties

Auto’s gemaakt van vlas en suikerbieten

De plannen voor een plantaardige auto waren er al maar nu is er ook een gebouwd. Het chassis is gemaakt van kunststof op basis van suikerbieten. Daaromheen zit een plaat gemaakt van vlas. Ook het interieur en de carrosserie zijn gemaakt van vlas. Afbeeldingen in de kop van deze blog zijn van suikerbieten en van vlas, een bijproduct van lijnzaad. Lees meer ..

Weibok, een biertje gemaakt met geitenwei.

Geitenwei, een restproduct van het kaasmaken van geitenmelk heeft nu een bijzondere bestemming. De grondstof wordt nu gebruikt in bier, een meibok- biertje. Lees meer ..

 

Weetje

Raar smeltgedrag bij kaas, wat is dat?

 

Blog

Stoppen of doorgaan, een blog van Ina Roke Lees meer..

Rood kalfje boeren

 

Nadenker

De film “Well Fed” over genetische modificatie

Wat hebben biologische broccoli, grapefruit, spruitjes, koolrabi en bloemkool te maken met genetische modificatie en wat hebben we er aan? De film “Well Fed” van Hidde Boersma, Karsten de Vreugd en Philip Fountain legt goed uit wat het dilemma is rond dit onderwerp, wat wij vinden en wat misschien nodig is. Ga kijken ..

 

Een aantal foto’s in dit weekoverzicht is afkomstig van Shutterstock

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 14 =

%d bloggers liken dit: