omslag nieuws artikelen

Nieuws rond het eten van Nederland

Lees hier het nieuws en actualiteit rond het eten van Nederland en bijzondere innovaties. Dit is een weergave van artikelen uit de dagelijkse media. Ik merk dat op social media de berichten vaak zo snel weer verdwenen zijn en daarom sla ik ze hier op. Hier kan je ze nalezen. Lees de artikelen uit 2018 en begin 2019 onderaan dit bericht.

Nevedi - Nieuwsbericht

Momenteel heerst discussie in de media over het gebruik van soja in diervoeders. Dit naar aanleiding van de recente branden in de Amazone. Niet alle discussies zijn feitelijk. Er blijkt weinig kennis over soja-importen in Nederland en het gebruik van sojaproducten voor diervoeder en humane consumptie.

Hitte en droogte zorgen voor verzilting. De oplossing: zoutwaterlandbouw

De aanhoudende droogte in Nederland zorgt voor toenemende verzilting. Steeds meer zout water dringt ons land binnen. De landbouw moet zich daarop aanpassen, stelt onderzoeker Gerard van der Linden van Wageningen University & Research (WUR). Bijvoorbeeld door over te stappen op gewassen die beter groeien op zout water.

Dramatische oogst én lage prijzen: droogte treft boeren dit jaar dubbel zo hard

Tientallen procenten minder opbrengst dan vorig jaar, en dát was al geen goed jaar voor de boeren in de Achterhoek. De droogte zorgt opnieuw voor een dramatische oogst van aardappelen, doperwten en uien dit jaar. Werd dat vorig jaar nog gecompenseerd door extra hoge prijzen, nu levert de boer ook financieel in.

Minister Schouten: Meer streekproducten in supermarkt

Nederlandse streekproducten moeten makkelijker hun weg vinden naar de supermarkt, vindt landbouwminister Carola Schouten. Ze gaat daarover praten met grote supermarktketens, die nu vaak liever producten in de schappen leggen die op grotere schaal worden ingekocht en dus goedkoper zijn.

HAK verder met kikkererwt in NL

GIESSEN - Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK gaat verder met het telen van kikkererwten in Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat om een vervolgproef van het succesvolle experiment in 2018. HAK streeft ernaar zo veel mogelijk producten lokaal te produceren en wil daarom bekijken of het mogelijk is ook kikkererwten in Nederland te telen.

Dit bedrijf ontwikkelt 'eetbare' verpakkingen van zeewier

Een verpakking gevuld met water die je in één keer door kan slikken omdat de verpakking eetbaar is: dat is wat een Britse start-up op grote schaal wil gaan produceren. De verpakkingen hebben zeewier als grondstof. Skipping Rocks Lab ontwikkelde 'Ooho', een verpakking gemaakt van Notpla.

 

 

Back2Study 2019 - always

Nieuws rond het eten van Nederland 2019/1

Nieuws rond het eten van Nederland 2018

Geef een reactie