Nieuws 2019 deel 1

Nieuws rond het eten van Nederland 2019/1

Deel 1 van 2019, een weergave van nieuws en actualiteit rond het eten van Nederland en bijzondere innovaties in 2019. Dit is een weergave van artikelen uit de dagelijkse media. Ik merk dat op social media de berichten vaak zo snel weer verdwenen zijn en daarom sla ik ze hier op. Hier kan je ze nalezen. Lees de actuele artikelen en die van 2018 onderaan dit bericht.

EU wil Oekraïneverdrag aanpassen om export Oekraiense kip te remmen

De EU-landen willen het associatieverdrag met Oekraïne aanpassen vanwege een maas in de wet. Daardoor exporteert het land veel meer kip naar Europa dan gewenst. De Europese Commissie gaf eerder al aan niet blij te zijn met de tariefvrije import van Oekraïens kippenvlees en gaat daarover nu in gesprek met Kiev.

Albert Heijn stopt met misleidende leus 'buitenbeentjes'

Albert Heijn stopt met het gebruik van de leus 'weggooien is zonde' bij de verkoop van afwijkende groenten en fruit onder de naam 'buitenbeentjes'. De producten zouden hoe dan ook nooit worden weggegooid, onthulde het programma Keuringsdienst van Waarde gisteravond.

 

  1. Too Good To Go komt met database tegen voedselverspilling
  2. Wat betekent het als er 'vers' op een voedingsproduct staat?
  3. Kun je overal in Europa veilig kraanwater drinken?
  4. Deze ingrediënten pluk je gratis uit de natuur
  5. Veganistische groente? 
Ja, dat bestaat ook
  6. Waarom wortels echt goed zijn voor je ogen
  7. Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’
  8. Vanillevla zonder vanille: producent past verpakking aan
  9. Schrik niet: dit is het aantal calorieën dat je binnenkrijgt met carnaval
  10. Hoe zorg je dat je genoeg groente binnenkrijgt?
  11. Aardappelteler die niet mag vliegen met zijn drone, begint luchthaven
  12. Snert vrijdag officieel bijgeschreven als immaterieel erfgoed
  13. Hollandse spruiten zijn booming in het buitenland
  14. Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is?
  15. Waarom je aubergines, aardappelen en sommige andere voeding best niet rauw eet
  16. Kunnen boeren duurzaam werken en toch een goede boterham verdienen?
  17. Aantal biersommeliers neemt toe: 'Consument zag door bieren het bos niet meer'
  18. Ester Broug genomineerd voor 'Gouden Trekker'
  19. Keuze voor kievit bij mestinjectie levert boer in Friese greidhoek voorwaardelijke straf op
  20. Twee derde restaurants probeert zout uit te bannen
  21. Deze rentmeester loopt samen met 50 natuurboeren tegen ‘welwillende muren’ op
  22. Mogelijk grootste landbouwdoorbraak in tijden: 40 procent meer opbrengst uit gewassen
  23. Van eigen bodem: Schorseneren, veel meer dan 'keukenmeidenverdriet'
  24. Btw-verhoging maakt ook gezond eten duurder. Waarom eigenlijk?

Oud & Nieuws 2018

 

Nieuws rond het eten van Nederland

Nieuws rond het eten van Nederland 2018

Geef een reactie