Meisje met ui in moestuin

Moestuin-blogger, de leukste van Nederland! Wie?

Mijn moestuin is een zinken teil waar na verloop van tijd de slakken feestvieren. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier aardbeien, twee soorten sla, bieslook, munt en platte peterselie geoogst. Na thuiskomst van vakantie stond de rode sla een halve meter hoog. Als sla inmiddels helemaal onherkenbaar. Wel komisch! Het was mijn eerste jaar met moestuin. Komend jaar wil ik het beter doen, maar vraag me nu al af hoe andere mensen dat doen als je een paar weken weggaat in de zomer. Bestaat de moestuinoppas?

Groen vingers, is dat te leren?

Groene vingers heb ik niet echt maar misschien is het toch wel erg leuk om het te leren. Ieder jaar een beetje meer. Misschien komend jaar twee teilen of een stukje van de vaste tuin omspitten en dan iets zaaien of planten. Als ik in het tuincentrum loop, zie ik een overdaad aan mogelijke oogst en heb dan geen idee wat logisch is om te nemen. Bloemen heb ik volop gezaaid dit jaar in de vaste tuin, ik had wel veel last van onkruid en echt goed opkomen deden de bloemen ook niet. Hoe zien jullie wat onkruid is en wat niet? Nee, dat gaat nog niet vanzelf. Waarschijnlijk ben ik niet de enige.

Cadeauwinkel

Wat zouden jullie willen leren?

Zijn jullie ook zo onhandig bezig in de tuin? Wat zouden jullie willen leren? Er schijnen planten te zijn die goed bij elkaar passen. Wat lusten slakken niet en ik wel? Moet ik snoeien? Het lijkt me zo leuk om met z’n allen iets te zaaien en dan samen te oogsten. Samen trots zijn op bietjes of op peentjes. Ik heb zoveel vragen, jullie ook?

De leukste moestuin-blogger van Nederland, wie is dat?

We gaan het samen oplossen!

Wie is volgens jou de leukste moestuin blogger van Nederland? Ik ben zo benieuwd. Zo iemand die je door het jaar heen richting oogst loodst, die je vertelt welke plantjes woekeren, je tuin overnemen of welk bietje geel wordt in plaats van paars. Dat soort dingen.

Doe mee! Wie gaat ons helpen?

Schrijf je tips onder deze blog en vertel waarom dit jouw TOP moestuinblogger is.

De foto is van Shutterstock

3 reacties op "Moestuin-blogger, de leukste van Nederland! Wie?"

  1. Ja dat is natuurlijk Jelle van de Makkelijke Moestuin! Ik volg hem denk ik al 8 jaar. Hij moestuint in bakken, geen zwaar spitwerk, logische hoeveelheden en niet ineens hele kisten die volgroeid zijn. Zeker met jouw arm een ideale vorm van moestuin en. Hij is begonnen als puber en hij is heel enthousiast. Doen! Oja, zijn mix is ook fijn. Losse aarde met compost en vermiculiet. Ik heb een boek van hem, simpel en overzichtelijk dat je mag lenen????

    1. Kinkt goed Mees. Dank voor het meedenken.

  2. Bij mij schoot het eerste moestuinjaar de andijvie door. Dat hoort niet, want als de plant bloeit, is de smaak van het blad veel minder. Maar ik kan het iedereen aanraden. Wat een prachtige bloemen!

Geef een reactie