Lokale voedselproducenten, laat je zelf zien!

Heb jij dat nou ook? Je ziet een trend en denkt:

“Dat past zo goed bij mij, zo werk ik ook. Mensen, koop bij mij!
Ik doe het precies zoals jullie bedoelen en beter.
Kom hier, ik leg het je uit!”

Ik ken dat

20 Jaar lang had ik een brood en banketbakkerij. Toen de rage van de broodbakmachines voorbij kwam kochten de mensen geen brood meer, maar kwamen ze vragen stellen omdat het thuis niet lukte. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, want zelfs bij een bakker moest er brood op de plank komen.

Via een meelfabriek kon ik consumentenverpakkingen meelmix inkopen met een recept. Echter de marge op dit product was voor een bakker heel klein. Ik dacht:

"Hallo, hoezo inkopen?"

Ik heb zelf het meel liggen, het recept zit in mijn hoofd en ik kan er toch zelf een zak om doen! Op deze manier kan ik ook meegaan met deze trend.

Ik zocht vervolgens een verpakking, schreef de recepten en het etiket, probeerde ze uit in de broodbakmachine en een nieuw concept was geboren. Op de rustige momenten konden de winkeldames grondstoffen in zakjes scheppen voor de consument.

Ons meel was lekker vers en van een kwaliteit die klanten via ons brood al gewend waren. Bovendien waren we onderscheidend ten aanzien van de supermarktmixen, doordat mensen 'hetzelfde' brood ook gewoon konden kopen, als het even niet lukte met de broodbakmachine. En dat gebeurde best vaak.

Inhaken op wat de klanten willen is belangrijk

Supermarkten doen niet anders!

In deze tijd zien we zoekende consumenten, die zich vastbijten in mooie marketingverhalen en keurmerken, terwijl onderscheidende innovatieve producenten zoals boeren, telers en vissers slecht in beeld zijn (vind ik). Klanten zien vaak mooie concepten voorbijkomen in lokale krantjes, braderieën, tv of internet, maar zien dan niet waar het product te koop is.

Dat moet anders vind ik!

Ik wil op mijn site informatie van die boeren, telers, jagers, vissers en imkers op deze pagina. De hele schijf van vijf

Vertel waar je product te koop is, vertel waar je voor staat! En ja, ook met een keurmerk mag je meedoen. Als je maar vertelt waar jouw product te koop is.

 

 

Weten wie Ester is? Kijk ook naar mijn andere filmpje.

 

Heb je vragen?

Wil je meer weten? Maak dan een bel, Skype of FaceTime afspraak. Kies hieronder wat voor jou handig is en ik stuur je een paar data. Ik reserveer een blok van een half uur voor jou in mijn agenda.

KNOP VOOR AFSPRAAK

 

 

 

 

Lokale voedselproducenten, laat je zelf zien!

Een reactie op "Lokale voedselproducenten, laat je zelf zien!"

  1. Pingback: Ester Broug vertelt: - Midden in Delfland

Geef een reactie