Fijne feestdagen Boerenfluitjes

Lieve lezer, fijne feestdagen

Lieve lezer,

Het is nog geen oudejaarsdag maar toch lijkt het me leuk dit jaar nu even af te ronden, hopelijk heb jij het met deze dagen veel te druk met vrienden en familie om met internet bezig te zijn.

Een spannend jaar

Het was voor mij een spannend jaar. In 2018 kon ik Boerenfluitjes weer nieuw leven in blazen en bouwen aan een site zoals ik hem al jaren wilde hebben. Enkele jaren geleden was mijn plan nog niet mogelijk op een betaalbare manier, nu wel en daar ben ik superblij mee!  De afgelopen jaren ben ik door ziekte helaas veel uit de running geweest,Boerenfluitjes was mijn afleiding. Doorpakken was mijn wens, mijn passie ligt toch echt bij de voedselketen.

Terug op de rails

11 anti-verspillingstips boerenfluitjes kerstMet Boerenfluitjes weer op de rails is het heerlijk om dingen zoals FacebookTwitterPinterest en lezingen ook weer actiever op te pakken.

Begin dit jaar las ik een blog van Nickypent, over niks winnen en ook nergens aan mee doen, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik win ook nooit wat .... en deed ook nergens aan mee, Nicky ook niet. Haar blog was voor mij de schop onder mijn kont om mijn plan aan te melden bij het Westland Innovatiefonds van de Rabobank. Dit heeft me een mooi geldbedrag opgeleverd dat ik mocht besteden aan het verder uitwerken van mijn verdienmodel met een prof, Sjoukje Bakker. Het is leerzaam om met iemand zo intensief naar je eigen bedrijf te kijken. Er zijn zo veel kanalen die je tegenwoordig kan inzetten om te zorgen dat je bij de juiste doelgroep in beeld bent, dit optimaal inzetten biedt grote kansen voor bijvoorbeeld boeren die steeds meer zelf willen verkopen aan consumenten. Er zijn hier bruggen te slaan.

Later schreef Nicky deze blog waarin ik werd genoemd, dat ontroerde me.

Ik was vooral geroerd door de mail van Ester Broug van BoerenfluitjesNicky

Mijn wens voor 2019

Met mijn site wil ik dus zorgen dat de producenten van ons eten beter in beeld komen, zodat jij beter kunt kiezen voor het eten dat past bij jouw normen en waarden. Ook vind ik het erg belangrijk om te zorgen dat jij kunt kiezen met kennis, en niet aan de hand van de kreten van de actiegroep die het hardste roept. Het eten dat je kiest voor jezelf en je gezin zijn persoonlijke keuzes. Kies wel met kennis. Laat je goed informeren. Word een vaste lezer van mijn blogs!

Wil jij dit ook, doe mee!

 

Nog even wat leuks

Graag deel ik hier nog even wat tips van online dingen waar ik blij van word.

Taalvoutjes

Het hele jaar rond zijn hun grapjes leuk maar met Kerst is het ook weer fantastisch!

Harry's farm

Deze boer maakt mooie films met drones over zijn gewassen en het werken op het land. Zijn ouders waren een van de eerste boeren op het nieuwe land dat Flevoland heet.

Kerstreclame

Deze kerstreclame van een Engels warenhuis met Elton John vond ik dit jaar bijzonder.

 

Ik wens je hele fijne feestdagen, en een gezond en gelukkig 2019

Groetjes, Ester

Geef een reactie