Lezingen en cursus

Ben je op zoek naar lezingen bij het verhaal van ons eten? Wie zullen we wakker schudden, de consument of een groep ondernemers? Met jarenlange ervaring als ondernemer in de keten rond ons eten heb ik een bijzondere kijk op het eten van Nederland. Nieuwsgierig?

Lezingen geven vind ik ongelooflijk inspirerend om te doen als ook de interactie met de zaal. In het verleden heb ik voor diverse soorten publiek gestaan zoals consumenten, ondernemers, agrarische verenigingen, vakbeurzen en bij bedrijven. Meestal maak ik deze lezingen op maat, naar de wensen van de klant. De focus kan op verschillende onderwerpen liggen.

Hier enkele voorbeelden :

  • Het bewust kiezen van je eten. Wat houdt dat in?
  • Snap de consument het verhaal bij mijn agrarische producten?
  • Hoe maak ik contact met de klant en verkoop ik meer?
  • In beeld bij je klant als agrariër.
  • Marketing of echte verhalen, hoe houden we het als consument uit elkaar?

 

Cursus

Cursus keuzes voedingCursus: keuzes rond ons eten van Nederlandse bodem

  • Eerste avond: Welke keuzes hebben we?
  • Tweede avond: Koeienkaasavond met proeverij. Welke soorten zijn er?
  • Derde avond: Actualiteit en ingediende wensonderwerpen van cursisten.

De eerste avond gaan we in op de keuzes die je hebt ten aan zien van je eten van Nederlandse bodem. Wat is marketing en wat zijn kloppende verhalen? Wat is duurzaam, is dat voor iedereen hetzelfde?

We kennen Goudse kaas maar maken we in Nederland ook zoiets als Brie? Fabriekskaas, is die anders dan boerenkaas? Dit ga ik je op de tweede avond uitleggen.

Tot slot gaan we op de laatste avond verder in op onderwerpen die op de eerdere avonden boven zijn gekomen. Dit kan te maken hebben met de actualiteit of met vragen van cursisten.

Aanbod lezingen

Poster lezing over het eten van NederlandHet eten van Nederlandse bodem, welke keuzes hebben wij?

We maken steeds bewustere keuzes als het om ons eten gaat. We kiezen voor verantwoord, maar wat is dat? Is dat voor iedereen hetzelfde of hangt dat af van keurmerken? Kunnen we onderscheid maken tussen marketing en de echte verhalen? Betaalt een duurdere verswinkel ook een betere prijs aan de boer? Vragen, vragen, vragen, waar ik graag samen met jou naar wil kijken. Wist je dat er boeren zijn die er bewust voor kiezen om geen biologisch keurmerk te voeren, terwijl ze wel heel duurzaam werken? Ze voeren hun vee lokale restjes van de aardappelfabriek of bakkersfabriek om zo de voedselkringloop lokaal te kunnen sluiten. Wat vind jij belangrijk en welke informatie heb je nodig om goede keuzes te maken in de toekomst?

 

Affiche lezing met proeverij

Lezing & proeverij: Hollandse koeienkaas in soorten en maten.

Kaas van Nederlandse koeien, wat voor soorten zijn er? Proef en ontdek de verschillen tussen fabriekskaas en boerenkaas. Maken we in Nederland ook wit-schimmelkazen zoals brie of rood-bacterie kazen zoals Port Salut? Kan je ook Goudse kaas maken zonder gele korst? Ik kan het je allemaal uitleggen. We gaan aan de slag met een mooi assortiment kaas om de verschillen te proeven.

 

 

Reacties op mijn lezing over kaas

 

Ha Ester, je hebt het echt goed en leuk gedaan gisteravond. Menigeen heeft een leuke avond gehad. Toppie!!!Karin V.
Ester, je hebt het supergoed gedaan gisteren.👍👍 Alles goed geregeld, heerlijke kaasjes om te proeven en veel belangstelling. Was erg gezellig. Had het niet willen missen. Ga zo door.!!!!!!! Ineke V.
Ik vond het een hele mooie avond.Ria A.

 

 

 

Duur en prijs

Duur lezingen en avonden: 2x3/4 uur

Doelgroep lezingen: consument en zakelijk

Doelgroep cursus: consumenten

Prijs: op aanvraag

In het verleden heb ik meerdere lezingen gegeven waaronder een TEDxtalk.

Vul dit contactformulier in voor meer informatie