Lezingen

Ben je op zoek naar lezingen bij het verhaal van ons eten? Wie zullen we wakker schudden, de consument of een groep ondernemers? Met jarenlange ervaring als ondernemer in de keten rond ons eten heb ik een bijzondere kijk op het eten van Nederland. Nieuwsgierig?

Lezingen geven vind ik ongelooflijk inspirerend om te doen als ook de interactie met de zaal. In het verleden heb ik voor diverse soorten publiek gestaan zoals consumenten, ondernemers, agrarische verenigingen, vakbeurzen en bij bedrijven. Meestal maak ik deze lezingen op maat, naar de wensen van de klant. De focus kan op verschillende onderwerpen liggen.

Hier enkele voorbeelden :

  • Het bewust kiezen van je eten. Wat houdt dat in?
  • Snap de consument het verhaal bij mijn agrarische producten?
  • Hoe maak ik contact met de klant en verkoop ik meer?
  • In beeld bij je klant als agrariĆ«r.
  • Marketing of echte verhalen, hoe houden we het als consument uit elkaar?

Mijn streven is om de komende tijd een aantal lezingen te ontwikkelen die voor een lager tarief dan maatwerk af te nemen zijn.

Aanbod lezingen

 

Poster bij lezingEten van Nederlandse bodem, welke keuzes hebben wij?

We maken steeds bewustere keuzes als het om ons eten gaat. We kiezen voor verantwoord, maar wat is dat? Is dat voor iedereen hetzelfde of hangt dat af van keurmerken? Kunnen we onderscheid maken tussen marketing en de echte verhalen? Betaalt een duurdere verswinkel ook een betere prijs aan de boer? Vragen, vragen, vragen, waar ik graag samen met jou naar wil kijken. Wist je dat er boeren zijn die er bewust voor kiezen om geen biologisch keurmerk te voeren, terwijl ze wel heel duurzaam werken? Ze voeren hun vee lokale restjes van de aardappelfabriek of bakkersfabriek om zo de voedselkringloop lokaal te kunnen sluiten. Wat vind jij belangrijk en welke informatie heb je nodig om goede keuzes te maken in de toekomst?

 

 

Affiche lezing met proeverijLezing & proeverij: Hollandse koeienkaas in soorten en maten.

Kaas van Nederlandse koeien, wat voor soorten zijn er? Proef en ontdek de verschillen tussen fabriekskaas en boerenkaas. Maken we in Nederland ook wit-schimmelkazen zoals brie of rood-bacterie kazen zoals Port Salut? Kan je ook Goudse kaas maken zonder gele korst? Ik kan het je allemaal uitleggen. We gaan aan de slag met een mooi assortiment kaas om de verschillen te proeven.

 

 

 

 

Cursus

Ook geef ik een cursus van drie avonden die gaan over de bovenstaande onderwerpen.

Prijs op aanvraag

 

Duur en prijs

Duur lezingen: 2x3/4 uur

Doelgroep: particulier en zakelijk

Prijs: op aanvraag

 

In het verleden heb ik meerdere lezingen gegeven waaronder een TEDxtalk.

 

Vul dit contactformulier in voor meer informatie