Lezingen

Ben je op zoek naar lezingen bij het verhaal van ons eten? Wie zullen we wakker schudden, de consument of een groep ondernemers? Met jarenlange ervaring als ondernemer in de keten rond ons eten heb ik een bijzondere kijk op het eten van Nederland. Nieuwsgierig?

Lezingen geven vind ik zeer inspirerend om te doen als ook de interactie met de zaal. In het verleden heb ik voor diverse soorten publiek gestaan zoals consumenten, ondernemers, agrarische verenigingen, vakbeurzen en bij bedrijven. Meestal maak ik deze lezingen op maat, naar de wensen van de klant. De focus kan op verschillende onderwerpen liggen.

Hier enkele voorbeelden :

 • Online goed in beeld bij de consument.
 • Het bewust kiezen van je eten. Wat houdt dat in?
 • Snap de consument het verhaal bij mijn agrarische producten?
 • Hoe maak ik contact met de klant en verkoop ik meer?
 • Marketing of echte verhalen, hoe houden we het als consument uit elkaar?

Workshop

Workshop voor kookwinkels door BoerenfluitjesWorkshop "Aan de slag met Hollandse koeienkaas"

Het is een gezellige bijeenkomst die we in de kookwinkel beginnen met een lezing en proeverij met diverse soorten kaas zoals meerdere soorten Goudse boerenkaas, roodbacterie-, blauwe- en gatenkaas. We gaan smaken vergelijken, daarom heb ik ook fabriekskaas bij me.

Wat is graskaas? Noord-Hollandse Gouda kaas, hoe kan dat? Ik leg het je uit. Na de lezing gaan we aan de slag. Dit gaat in overleg met de kookwinkel. Bij Marian's Kookwereld in Naaldwijk hebben we kaaskletskoppen, blauwekaastruffels en tosti's gemaakt. Hollandse boerenkaasfondue stond klaar om van te snoepen en de deelnemers konden met de verschillende kazen racletten.

Reacties op de workshop

 

Was super leuk gisterenavond complimenten voor de uitlegGreet P.
Hallo leuke dames,

Het was een leerzame, en hele lekkere gezellige avond met heerlijke Hollandse kaas. 

Tot de volgende avond,Mary en Annie

Cursus

Cursus keuzes voedingCursus: keuzes rond ons eten van Nederlandse bodem

 • Eerste avond: Welke keuzes hebben we?
 • Tweede avond: Koeienkaasavond met proeverij. Welke soorten zijn er?
 • Derde avond: Actualiteit en ingediende wensonderwerpen van cursisten.

De eerste avond gaan we in op de keuzes die je hebt ten aan zien van je eten van Nederlandse bodem. Wat is marketing en wat zijn kloppende verhalen? Wat is duurzaam, is dat voor iedereen hetzelfde?

We kennen Goudse kaas maar maken we in Nederland ook zoiets als Brie? Fabriekskaas, is die anders dan boerenkaas? Dit ga ik je op de tweede avond uitleggen.

Tot slot gaan we op de laatste avond verder in op onderwerpen die op de eerdere avonden boven zijn gekomen. Dit kan te maken hebben met de actualiteit of met vragen van cursisten.

Lezingen

Poster lezing over het eten van NederlandHet eten van Nederlandse bodem, welke keuzes hebben wij?

We maken steeds bewustere keuzes als het om ons eten gaat. We kiezen voor verantwoord, maar wat is dat? Is dat voor iedereen hetzelfde of hangt dat af van keurmerken? Kunnen we onderscheid maken tussen marketing en de echte verhalen? Betaalt een duurdere verswinkel ook een betere prijs aan de boer? Vragen, vragen, vragen, waar ik graag samen met jou naar wil kijken. Wist je dat er boeren zijn die er bewust voor kiezen om geen biologisch keurmerk te voeren, terwijl ze wel heel duurzaam werken? Ze voeren hun vee lokale restjes van de aardappelfabriek of bakkersfabriek om zo de voedselkringloop lokaal te kunnen sluiten. Wat vind jij belangrijk en welke informatie heb je nodig om goede keuzes te maken in de toekomst?

 

 

Lezing & proeverij: Hollandse koeienkaas in soorten en maten.poster kaaslezing met proeverij

Kaas van Nederlandse koeien, wat voor soorten zijn er? Proef en ontdek de verschillen tussen fabriekskaas en boerenkaas. Maken we in Nederland ook wit-schimmelkazen zoals brie of rood-bacterie kazen zoals Port Salut? Kan je ook Goudse kaas maken zonder gele korst? Ik kan het je allemaal uitleggen. We gaan aan de slag met een mooi assortiment kaas om de verschillen te proeven.

 

 

Reacties op mijn lezing over kaas

 

Ha Ester, je hebt het echt goed en leuk gedaan gisteravond. Menigeen heeft een leuke avond gehad. Toppie!!!Karin V.
Ester, je hebt het supergoed gedaan gisteren.👍👍 Alles goed geregeld, heerlijke kaasjes om te proeven en veel belangstelling. Was erg gezellig. Had het niet willen missen. Ga zo door.!!!!!!! Ineke V.
Ik vond het een hele mooie avond.Ria A.

 

Aanvullende informatie

 • Workshop mogelijk vanaf 20 personen
 • Duur standaard consumentenlezingen: 2x3/4 uur
 • Maatwerk lezingen, cursussen en workshops op aanvraag
 • Prijs op aanvraag
 • In het verleden heb ik meerdere lezingen gegeven waaronder een TEDxtalk.

Vul dit contactformulier in voor meer informatie