Boerenfluitjes, Halloboer in de Agraaf media. Lokaal voedsel uit Nederland

Halloboer

Halloboer in stal en akker, media. Lokaal voedsel uit NederlandDe voedselketen en de boeren in beeld, daar is de actie Halloboer voor opgezet.

Het was één van de eerste acties die ik met Boerenfluitjes heb bedacht. Een actie om te laten zien wat er gebeurd met ons voedsel voordat het bij jou in je boodschappenmand belandt.

Door middel van een twitter-chat en hashtag #halloboer wilden wij, melkveehoudster Carola van Dorp en ik, de social media gebruiken om consumenten te bereiken en nieuwe technologie te laten zien, in dit geval een melkrobot in een hele nieuwe stal.

 

Is de transparante keten altijd lokaal en kleinschalig?

Carola had met haar man net een nieuwe grote stal neergezet. Een stal, die men in de volksmond ook wel een megastal noemt. We wilde iedereen met hun eigen ogen laten kijken of het nu wel zo mega was. Er was een open dag en via twitter hebben we ook verslag gedaan. Iedereen was welkom. Het viel de mensen op dat, als je in zo’n stal liep, deze helemaal niet als zo 'mega' werd ervaren. Ook werd door de boer uitgelegd dat de voorzieningen voor de dieren alleen maar te betalen zijn als je genoeg vee hebt om het terug te verdienen.

De melk van de koeien van Carola ging naar een melkpoederfabriek. De melkpoeder die ik kende als een grondstof dat ik vroeger in mijn bakkerij gebruikte voor bijvoorbeeld het melkbrood. Zo is de cirkel weer rond. Het andere lokale aspect in deze voedselketen is het voer voor de koeien. De koeien kregen bierbostel van de lokale Heinekenfabriek op nog geen 8 kilometer van de boerderij vandaan.

Halloboer op Youtube

Hier zijn meer links naar Halloboer filmpjes op Youtube

Halloboer was een succes!

De respons op de dag zelf was groot. Maar liefst 1500 bezoekers hadden we! En ook in de media hadden we een enorm bereik; op radio 1, en Carola en ik stonden samen in de vakbladen.

Het was ongelofelijk leuk om te doen en dit bewijst maar weer eens, dat je met social media mooie contacten kunt leggen en op een bijzondere manier bruggen kan slaan tussen consumenten en boeren.

 

Meer Boerenfluitjes in de media

 

afbeelding boerenfluitjes boodschappen quiz

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie