Agraaf gouden trekker nominatie Boerenfluitjes

Gouden Trekker nominatie Ester Broug

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, Ester Broug (Boerenfluitjes), Jaspers, Bennie Jolink/Normaal, de Zwarte Cross en Demoslager Gertjan Kiers zijn de zes kandidaten die dit jaar kans maken op de Gouden Trekker award. Het is voor het eerst dat boeren in Nederland een prijs uitreiken aan een persoon of groep personen die zelf geen boer zijn, maar zich wel hard maken voor de land- en tuinbouw en het platteland. De winnaar of winnares is voor de Nederlandse boeren en tuinders letterlijk een ‘gouden trekker’. Lees meer ...

Award voor burger die zich hard maakt voor agrarische sectorTeam Agro NL

Stem op mij! Stem op mij!

 

Artikel in Groot-Westland 27 februari 2019

Groot Westland krantenartikel

WOS televisie & radio

WOS media 22 januari 2019

Radio-uitzending WOS 19 januari 2019 Radio-uitzending WOS 19 januari 2019 vanaf 23.40 minuten

 

Gekkenhuis 18 januari 2019

Social media en de landelijke media was een gekkenhuis. De reacties waren overweldigend vandaag (vrijdag 18 januari 2019). De afbeeldingen zijn aanklikbaar.

Meer Pers

Agraaf

Vleesmagazine

Vechtdal FM

Vee & Gewas

WOS

 

Wat is de Gouden Trekker?

Het is een prijs, die vanaf dit jaar jaarlijks door Team Agro NL wordt uitgereikt aan een persoon (of groep personen) die geen boer(in) is maar zich wel hard maakt voor de agrarische sector, het verbinden van boeren en maatschappij én die actief het platteland promoot. De afgelopen maanden kon iedereen via de website www.goudentrekker.nl kandidaten nomineren. Honderden mensen hebben dat gedaan. Deze zes genomineerden werden het vaakst genoemd en maken nu kans op de award. De prijs bestaat uit een beeldje van een gouden trekker, dat speciaal voor Team Agro NL is ontworpen door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous. Het beeldje is een beloning namens de Nederlandse boeren en tuinders voor de inspanningen van de winnaar(s) of winnares.

Motivatie bij nominatie

Ester Broug / Boerenfluitjes

Motivatie: Ester Broug heeft als ‘stadsmeisje’ en haar initiatief Boerenfluitjes gezorgd voor eerlijke en objectieve voorlichting over het Nederlandse voedsel. Zij wil dat mensen keuzes maken die zijn gebaseerd op eerlijke en onderbouwde informatie. Daarop is haar initiatief Boerenfluitjes gestoeld: transparantie over de herkomst van levensmiddelen van Nederlandse bodem. Met tienduizenden volgers op sociale media brengt zij burgers en boeren al jaren dichter bij elkaar.

Dit is Ester

Meedoen met Boerenfluitjes

Eerdere acties van Boerenfluitjes

Geef een reactie