Lekker & lokaal — Lekker & lokaal

Streekproducten uit Nederland, geef ze cadeau

Ester Broug Lekker & lokaal

Streekproducten, geef ze cadeau.

Streekproducten uit Nederland, geef ze cadeau

Past er iemand op jouw plantjes, doet iemand de post of zitten er verjaardagen aan te komen? Daar past als bedankje of cadeau toch een man met streekproducten bij. Denk daar even aan als je in een winkeltje met jammetjes, sapjes of wijn staat. Koop een paar leuke extra’s voor thuis.

Waar moet je op letten bij streekproducten?

Je bent op zoek naar unieke producten uit de streek en verwacht dat ze een binding hebben met de regio. Doordat ze steeds populairder worden is het niet altijd duidelijk wat een echt streekproduct is. Deze lokale lekkernijen worden grotendeels gemaakt van regionale grondstoffen of volgens lokaal recept. Door het productieproces kan het soms nodig zijn om met de lokale ingrediënten uit te wijken naar een productielocatie buiten de streek. Als het goed is kan de verkoper je dat uitleggen. Het is dan aan jou om te kiezen of je daar oké mee bent. Niet alle lokale producten hebben dezelfde binding met een regio. Waar ik zelf op let zijn de volgende punten: 

Meer lezen →


Streekproducten uit Groningen, geef ze cadeau

Ester Broug Groningen Lekker & lokaal

Streekproducten Groningen

Ga jij dit jaar op vakantie in Groningen? Ben jij zo iemand die streekproducten meeneemt van zijn vakantieadresje om er later van na te genieten? Zo iemand ben ik wel. Wijntjes, kaasjes en lekkers voor op brood zorgen ervoor dat ik nog maanden na mijn vakantie kan genieten van een vakantiesfeertje.

Ga op zoek naar lokaal lekkers.

Iedere regio heeft zijn specialiteiten. Er zijn ook steeds meer kleine producenten die lokaal heerlijke ambachtelijke streekproducten verkopen. Dit kan de bakker op de hoek zijn, dicht bij jouw vakantieadres, maar bijvoorbeeld ook een bierbrouwer die alleen maar in die regio zijn bier verkoopt. Ga eens op zoek naar leuke speciaalzaken of boerderijwinkels, je vindt er vaak producten die je niet zomaar overal ziet.

Waar koop je streekproducten in Groningen?

Meer lezen →