Streekproducten uit Groningen, geef ze cadeau

Groningen Lekker & lokaal

Ga jij dit jaar op vakantie in Groningen? Ben jij zo iemand die streekproducten meeneemt van zijn vakantieadresje om er later van na te genieten? Zo iemand ben ik wel. Wijntjes, kaasjes en lekkers voor op brood zorgen ervoor dat ik nog maanden na mijn vakantie kan genieten van een vakantiesfeertje.

  Ga op zoek naar lokaal lekkers.

  Iedere regio heeft zijn specialiteiten. Er zijn ook steeds meer kleine producenten die lokaal heerlijke ambachtelijke streekproducten verkopen. Dit kan de bakker op de hoek zijn, dicht bij jouw vakantieadres, maar bijvoorbeeld ook een bierbrouwer die alleen maar in die regio zijn bier verkoopt. Ga eens op zoek naar leuke speciaalzaken of boerderijwinkels, je vindt er vaak producten die je niet zomaar overal ziet.

  Mand met streekproducten, zo maak je het zelf.

  Streekproducten Groningen, cadeau label

  Maak een persoonlijk cadeaupakket, met een kaartje met vakantiefoto's en achter op het bedankje, maar ook adresjes die je aanbeveelt. Zo breng je iemand weer op ideeën. Voor het maken van cadeaupakketjes hou ik er zelf van om eerst te kijken wat ik nog in huis heb. Denk dan bijvoorbeeld aan een mandje, een papieren cadeautas of die grote glazen vaas die al jaren op zolder staat. Met doorzichtige folie en een kaasplank is ook een mooi pakket te maken. 

  Waar koop je streekproducten in Groningen?

  Ik heb, om het voor jou wat makkelijker te maken, een klein lijstje gemaakt met bijzondere producenten uit de provincie Groningen. Er zijn er vast veel meer. Tip mij als jij een mooie ontdekking hebt gedaan in Groningen.

  Streekproducten, geef ze cadeau.

  Past er iemand op jouw plantjes, doet iemand de post of zitten er verjaardagen aan te komen? Daar past als bedankje of cadeau toch een man met streekproducten bij. Denk daar even aan als je in een winkeltje met jammetjes, sapjes of wijn staat. Koop een paar leuke extra’s voor thuis.

  Deel de foto van jouw cadeaupakket op Instagram

  Heb je een mooi cadeaupakket met Groninger streekproducten gemaakt? Deel jouw foto dan op Instagram met de hashtags #streekproducten #groningen. Zo maken we steeds meer mensen enthousiast voor lokale producten.

  Streekproducten uit Groningen

   

   


  Nieuwer bericht


  Laat een reactie achter

  Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd